Herengracht 256-E, Amsterdam € 0

Herengracht 256 -E (3e etage )

Het appartement (circa 130m2) is gelegen aan de prachtige Herengracht tussen de gezellige 9-straatjes en tegenover het hippe hotel the Hoxton Het ruime appartement bevindt zich op de 3e en 4e verdieping. Met de lift, komt u vanuit de marmeren entree, direct in het appartement. Hier is het volgende aanwezig, ruime woonkamer, 2 x slaapkamer met klerenkast, badkamer met inloopdouche en ligbad alsmede een wasmachine/droger. Tevens is er een groot dakterras met een sauna aanwezig.

Het appartement is gemeubileerd en per direct beschikbaar (exclusief water, gas en elektriciteit).

Omgeving:
Het appartement is gelegen op een superlocatie op een gewild stuk van de chique Herengracht tussen de Hartenstraat en de Wolvenstraat. Zeer rustig maar toch in de nabijheid van tal van leuke winkeltjes in de 9 Straatjes, cafés en restaurants. Gunstig ten opzichte van het Spui, CS, de Elansdsgracht en de Jordaan.

Bereikbaarheid:
Het appartement is gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer, Amsterdam Centraal station is om de hoek net zoals de tramlijnen 13,14,17.

Oplevering:
Per direct beschikbaar.

Geschiedenis:
De Herengracht kwam vanaf 1612 tot stand op initiatief van burgemeester Frans Hendricksz. Oetgens, stadstimmerman Hendrick Jacobsz Staets en stadslandmeter Lucas Jansz Sinck.

Aanvankelijk was het een (in 1585 gegraven) vestinggracht voor de bedrijven en lijnbanen die achter het Singel waren gevestigd. De gracht liep binnen de stadswal parallel aan de gracht buiten de stadsmuur. De Herengracht vertoont daarom ter hoogte van de Driekoningenstraat nog steeds een knik; de buitengracht was op die hoogte om een bolwerk heen gelegd. Van sloot tot de huidige gracht verbreed, kreeg de gracht in 1612 de naam Herengracht, naar de Heren Regeerders van de stad Amsterdam.

Het deel tussen Leidsegracht en de Binnen Amstel behoort tot de uitleg van na 1658. In dit gedeelte ligt de Gouden Bocht, het meest prestigieuze deel van de Herengracht. Hier werden veel huizen bewoond door regenten, burgemeesters en handelslui, die hun kapitaal verdienden in de handel met Zuid-Amerika of Nederlands-Indië.

Veel panden zijn gebouwd door de Amsterdamse bouwmeesters Philips Vingboons (1607-1678) of Adriaan Dortsman (1635-1682).

Bij de laatste uitbreiding werd het gedeelte ten oosten van de Amstel tot aan het water van het IJ aangelegd. Dit laatste deel, gelegen in het destijds welvarende deel van de Amsterdamse Jodenbuurt, kreeg de naam Nieuwe Herengracht (bron: wikipedia)

Graag maken wij een vrijblijvende afspraak voor een bezichtiging!

Deze aanbiedingstekst is met de grootste zorg samengesteld op basis van door de verkoper (en/of derden) verstrekte informatie. Aan deze informatie kunnen noch jegens de makelaar, noch jegens de verkoper rechten worden ontleend.

Kenmerken:

Soort object Appartement
Oppervlakte 130 m2
Inhoud 280 m3
Aantal kamers 3

Bel of mail ons!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op! 020 820 8778

Download de brochure

DOWNLOAD DE BROCHURE

Stel een vraag over dit huis:

Binnen één werkdag is je vraag beantwoord!

Gelieve dit veld leeg te laten.

Overdracht

Huurprijs € 2.250 per maand
Aanvaarding toelichting In overleg

Bouwvorm

Soort object Appartement
Soort appartement Bovenwoning

Indeling

Oppervlakte 130 m2
Inhoud 280 m3
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 2
Aantal verdiepingen 1

Energie

Buitenruimte

Tuin Geen Tuin

Bergruimte

Dak

Overig

Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Goed
Onderhoud buiten Goed
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Recreatiewoning Nee

Oost Amsterdam

De buurt Oost is upcoming. In deze multiculturele buurt springen de hotspots als paddenstoelen uit de grond. Het is een buurt voor jong en oud: zo wonen hier veel gezinnen maar ook veel studenten. Je wordt er omarmd met gezelligheid en liefde van de bewoners.
Huize Frankendael Oost Amsterdam

Huize Frankendael

Door het bruisende status van Oost verhuizen steeds meer mensen naar dit stadsdeel. Het is dan ook een ideale plek voor nieuwe gezinnen. Er zijn vele bezienswaardigheden in Oost te vinden. Zo kan men er onder andere het tropenmuseum, het Oosterpark en de groene Plantage vinden. Verder is er Huize Frankendael die, als laatste buitenplaats van Amsterdam, een van de top 10 monumenten van Amsterdam is. Een middag zwemmen met de kinderen? Het sportfondsenbad biedt uitkomst. Daarnaast komen er steeds meer nieuwe hippe plekken bij. Je vindt in Oost dan ook verrassend veel bezienswaardigheden per vierkante meter.

 

Oostpoort Amsterdam Oost

Oostpoort

Bij de Dappermarkt, Tropenmuseum, doordeweeks en op zaterdag open van 9 tot 5, valt er veel te beleven: hippe koffietentjes en trendy cocktailbars staan er voor het uitkiezen. Zin om jezelf te verwennen met lekkernijen uit verre oorden? In de Javastraat is er genoeg keuze te vinden: Van traditioneel Turkse bakkerijen tot Surinaamse supermarkten en Arabische lunchrooms.
Ook zijn er veel leuke winkels in Oost te vinden. Zo biedt het winkelcentrum Oosterpoort genoeg alternatieven voor het winkelend publiek. De omliggende straten Linnaeusstraat en Middenweg is er ook veel te doen. De Czaar Peterstraat schijnt zelfs de nieuwe Negen Straatjes te worden.
Tropenmuseum Amsterdam Oost

Tropenmuseum

Amsterdam Oost is gelegen ten Oosten van het centrum van Amsterdam. De wijk is eenvoudig te bereiken vanaf het centrum en de A10, A2 en A1. De meeste straten zijn breed genoeg voor autoverkeer en er is ook genoeg parkeergelegenheid. Via
Amsterdam Amstel station is het ook gunstig bereikbaar met trein, bus en tram.
Graag een huis kopen of verkopen in Oost? Neem gerust contact op met ons!

De Vondelparkbuurt Amsterdam

De Vondelparkbuurt is centraal gelegen in Amsterdam. Het is een prachtig stukje Amsterdam en een enorm populaire buurt om te wonen. Als u op zoek bent naar veel groen en variatie, dan is dit een ideale plek om te wonen.
Vondelpark3 Vondelpark De Vondelparkbuurt Amsterdam Restaurant

Vondelpark3

Deze groene locatie is rijk aan verschillende waterpartijen en wordt als de achtertuin van Amsterdam beschouwd. Het geluid van de vogels en de relaxte sfeer maakt het een heerlijke locatie om te wonen. Er zijn echter ook veel bezienswaardigheden in de Vondelparkbuurt. Naast het Vondelpark zelf zijn er ook veel cafes en terrassen. Zo is er in het hart van het park Vondelpark3, gevestigd in het voormalige Vondelparkpaviljoen. De fijne ambiance van het meest populaire park van Amsterdam maakt het een toplocatie voor bewoners om voor de gezelligheid bijeen te komen. Iedere zomer presenteert het openluchttheater, gelegen middenin het Vondelpark, een overvol programma met bijzondere concerten en verrassende optredens van fameuze namen op het gebied van cabaret, dans, kindervoorstellingen en muziek.
De Vondelkerk Vondelpark De Vondelbuurt Amsterdam kerk Amsterdam-West

De Vondelkerk

Ook is het een ideale locatie om fit te blijven. Er zijn een aantal tennisverenigingen en u kunt ook elke ochtend meedoen aan een bootcamp, yoga of pilates in het park. Als u even geen zin heeft om in groepsverband te sporten, kunt u zelf in en rondom het park gaan joggen. Ook is het een ideaal winkel gebied. Aan het park ligt de bekendste winkelstraat van Nederland: de P.C. Hooftstraat. Daarnaast bent u in 5 minuten in het centrum.
Door de gunstige ligging tussen het Stadsdeel Zuid én West, is de buurt zeer goed te bereiken en mede daardoor erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld buiten Amsterdam werken. Vanuit de buurt fiets je zo het Vondelpark in en via de Overtoom bereik je makkelijk de stad. Ook het openbaar vervoer ligt op nog geen drie minuten lopen.
Graag een huis kopen of verkopen in de Vondelparkbuurt? Neem gerust contact op met ons!

Spaarndammerbuurt Amsterdam

De Spaarndammerbuurt is een buurt in het stadsdeel West in Amsterdam. De buurt wordt begrensd door het spoor van het Centraal Station aan de zuidkant, en de Houthaven aan de noordkant. Van oost naar west ligt de buurt tussen de Zeeheldenbuurt en een klein volkstuinencomplex en industrieterrein. Het ontleent zijn naam aan de Spaarndammerdijk en -straat, die de noordelijke en oostelijke begrenzing vormen. De Spaarndammerstraat is het laatste decennium uitgegroeid tot een gezellige straat met een divers aanbod van winkels en horeca.

Spaarndammerstraat

Spaarndammerstraat

Tot 1877 maakte het gebied deel uit van de gemeente Sloten. In dat jaar werd het meest noordoostelijke deel van Sloten door Amsterdam geannexeerd, maar pas aan het eind van de 19e eeuw werd begonnen met de bouw van de Spaarndammerbuurt. Kenmerkend voor de buurt zijn de arbeiderswoningen vooral bestemd voor havenarbeiders, die hun werk in de nabije havens vonden. De stijl van de Amsterdamse School is hiervoor gebruikt door Michel de Klerk in 1920. Het betreft drie door hem ontworpen blokken waarvan het meest opvallende ontwerp “Het Schip” is, langs de Zaanstraat.

Amsterdamse School Michel de Klerk

Amsterdamse School Michel de Klerk

De buurt heeft een gunstig woon- en vestigingsklimaat. Belangrijke aandachtspunten zijn het verbeteren en vergroenen van de openbare ruimte, en de bereikbaarheid van het Westerpark. Bovendien wil het stadsdeel duurzame buurten bevorderen. Concrete projecten zijn daarom hier de vernieuwing van de entree naar de buurt bij het Domela Nieuwenhuisplantsoen. Maar ook worden er op de plaats van de oude Spaarndammerschool circa 80 tot 100 woningen ontwikkeld.

Plan voor het nieuwe Plantsoen

Plan voor het nieuwe Plantsoen

In het westen van de wijk bevindt zich een openluchtzwembad; het Brediusbad. Het bad is een verwarmd openluchtzwembad dat bestaat uit een diep bassin (33 meter bij 25 meter) voor  gediplomeerde zwemmers, een ondiep bassin voor kinderen en een apart peuter bad met spuitfontein. De locatie is naast de lijnwerkplaats van de spoorwegen. Sinds 1975 is bus 22 verbonden naar het Centraal Station. Daarnaast rijdt ook bus 48 langs de wijk.

Wij helpen je graag bij het kopen van een huis  of het  verkopen van een huis  in de Spaarndammerbuurt te Amsterdam.

Zeeheldenbuurt Amsterdam

De Zeeheldenbuurt is een buurt in het Amsterdamse stadsdeel West. De buurt ligt aan westzijde van het Westerkanaal, ten noorden van Zoutkeetsgracht en ten zuiden van de Oude Houthaven. De Centrumring S100 doorkruist de buurt. De straten zijn vernoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers. Zo heb je de Van Heemskerckstraat, naar de Nederlands ontdekkingsreiziger die met Barentsz overwinterde op Nova Zembla. Maar ook de Barentszstraat zelf. De buurt wordt wegens overlap in de naamgevers soms verward met jongere en meer westelijk gelegen Admiralenbuurt en Mercatorbuurt, waar straten zijn genoemd naar admiraals en ontdekkingsreizigers.

Bruggetje nabij Barentszstraat Zeeheldenbuurt Amsterdam

Bruggetje nabij Barentszstraat.

De eerste bebouwing van het deel van de buurt stamt uit de 17e eeuw. Dit was voorname industrie. In de 18e en 19e eeuw was het een buurt met veel bedrijvigheid. Dit is te zien aan de pakhuizen aan de Van Diemenstraat en de aan de zuidzijde gelegen Zoutkeetsgracht. Later is de bedrijvigheid in de buurt afgenomen en is het vooral een woonbuurt geworden. Veel van de bebouwing is 19e- of vroeg 20e- eeuws. De woningen zijn zowel huurwoningen als koopwoningen die beschikbaar zijn in verschillende prijssegmenten van eenvoudig tot luxe. Bij renovaties vanaf ongeveer het jaar 2000 worden wel woningen gecombineerd om zo het aanbod te differentiëren. Daarnaast vindt sindsdien ook verkoop van voormalige huurwoningen plaats om daarmee een ander type bewoners aan te trekken.

Pakhuizen zeeheldenbuurt Amsterdam

Pakhuizen zeeheldenbuurt

Op dit moment zijn de pier tussen de Silodam en het Westerdokseiland aan het opknappen. “Het Stenen Hoofd” vormt al jarenlang een plek om uit te waaien, daarnaast vinden er kleinschalige en bijzondere culturele evenementen plaats. Ook qua stadsnatuur is de pier een bijzondere plek. Op de kademuren komt een unieke diversiteit aan (muur)planten voor. Extra bijzonder is de kolonie varens op de zuidkade.

Het "Stenen Hoofd" Zeeheldenbuurt Amsterdam

Het “Stenen Hoofd”

Wij helpen je graag bij het kopen van een huis  of het  verkopen van een huis  in de  Zeeheldenbuurt te Amsterdam.

Weesperzijde Amsterdam

De Weesperzijde is een langgerekte woonwijk tussen de Wibautstraat en de Amstel. Langs de rivier staan monumentale 19e eeuwse panden aan de bebouwde kant en woonboten aan de oeverzijde. Enkele van deze panden hebben de status van monument gekregen. Er vestigden vooral mensen uit de gegoede klasse.

Enkele van de panden aan de Amstel hebben de status van monument gekregen.

Enkele van de panden aan de Amstel hebben de status van monument gekregen.

In 1629 was de Weesperzijde de belangrijkste uitvalsweg in de richting Weesp. Als snel werd de zijde gebruikt ter ontspanning en vermaak met herbergen met aanlegsteigers (nu Grand Cafe De Ysbreeker), tuinhuizen en later bekende roeiverenigingen zoals  K.A.R. & Z.V. De Hoop. Tegenwoordig zijn er ook bekende cafe’s zoals Hesp en Lax. Daarnaast is het een van Amsterdam’s belangrijkste verkeersaders voor fietsverkeer.

De eerste verbouwing is uit de 17e eeuw maar is inmiddels wel verdwenen. Ter hoogte van de Omval, maakten fabrieken voor conserven en cacao, plaats voor de eerste hoogbouw aan de Amstel. Met de Rembrandttoren, Mondriaantoren en Breitnertoren. De gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam werken nu samen aan een open stadscampus met studentenwoningen, onderwijs-, sport- en horecavoorzieningen. De faciliteit is voor studenten, medewerkers, docenten maar ook voor de buurt en bezoekers.

Nieuwe schoolcampus aan weerszijden van de Wibautstraat.

Open stadscampus aan weerszijden van de Wibautstraat.

 
Volg het bord Weesperzijde buurt van TipAmsterdam Makelaar op Pinterest.

Wij helpen je graag bij het kopen van een huis  of het  verkopen van een huis  in de Weesperzijde te Amsterdam.

Houthavens Amsterdam

De Houthaven is een haven langs het IJ in het westelijk havengebied van Amsterdam. De haven wordt voornamelijk gebruikt door de binnenvaart. Aan de noordkant wordt de haven begrensd door de strekdam in het IJ, aan de zuidzijde door de Spaarndammerbuurt.

De haven bestaat eigenlijk uit vier delen. Van oost naar west zijn dat de:

  • Oude Houthaven
  • Houthaven
  • Nieuwe Houthaven
  • Minervahaven
Overzicht 4 havens.

Gezamenlijk worden de 4 havens de Houthavens genoemd

De haven werd in 1876 gegraven voor het overslaan en opslaan van hout. Het was de eerste gegraven haven van Amsterdam en aangelegd voor het hout dat vooral uit Scandinavie kwam en verder uit Afrika, Azie en Rusland. Toen het vervoer van hout steeds meer over de weg plaatsvond, werden de insteekhavens in 1945 gedempt.

Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld een eeuw geleden hun boomstammen losten, ontstaat nu langzaam een aantrekkelijke eilandenwijk waar Amsterdammers kunnen wonen aan het water. Het vaste land achter de Spaarndammerdijk wordt deels afgegraven. De eilanden die daardoor ontstaan, worden aan de noordzijde verlengd, waardoor ze het IJ insteken.

Nieuwe gedeelte achter de Spaarndammerdijk.

Nieuwe gedeelte achter de Spaarndammerdijk.

Het wordt een kleinschalige stedelijke buurt met smalle straatjes, veel ruimte voor groen en natuurlijk veel water. De inrichting van de eilanden is gevarieerd: elk eiland krijgt een heel eigen karakter. Het resultaat moet worden 1700 woningen en 52.000m2 bedrijfsruimte. Gemeente en ontwikkelaars hebben samen afgesproken dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden. Zo wordt er milieuvriendelijk gebouwd, maar ook de gehele energiebehoefte duurzaam opgewekt.

Graansilo Silodam

Stenen Silo op de Silodam met in de verte het drijvende appartementengebouw

Op de Silodam, die de oostgrens van de Oude Houthaven markeert, staan nu al twee markante graansilo’s die zijn omgebouwd tot luxe-appartementen, de Stenen Silo en Betonnen Silo. Ook ligt hier een drijvend appartementengebouw uit 2002, ontworpen door het architectenbureau MVRDV. Vanaf de Pontsteiger aan de Tasmanstraat varen veren over het IJ, van en naar de Distelweg en de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

"Ark" aan de Pontsteiger.

“Ark” aan de Pontsteiger.

De Pontsteiger is het eerste project voor permanente nieuwbouw in de Houthavens. Op een zeer prominente plek aan de oostzijde van het gebied zal een 82 meter hoge ark verreizen. Hierin zullen met name woningen in het hogere segment komen. De gemeente is tevens op zoek naar een partij voor de ontwikkeling van een nieuw hotel.

Wij helpen je graag bij het  kopen van een huis  of het  verkopen van een huis  in de Houthavens te Amsterdam.

Volg het bord Houthavens Amsterdam van TipAmsterdam Makelaar op Pinterest.

Rijnbuurt Amsterdam

Amsterdamse school Vrijheidslaan Rijnbuurt Amsterdam

Amsterdamse school Vrijheidslaan

Rijnbuurt is het zuidelijke gedeelte van het voormalige Amsterdam Oud-Zuid. Aan de oost- en zuidzijde loopt de Amstel. Dit is karakteristiek voor de omgeving. Interessante locaties zijn onder andere begraafplaats Zorgvlied, het De Mirandabad (met zowel een binnen- als buitenbad) en het Martin Luther King Park. In dit park is er de jaarlijkse Parade. Dit is een festival met zo’n 130.000 bezoekers.

De belangrijke winkelstraat is de Rijnstraat. Deze straat ligt slechts gedeeltelijk in de Rijnbuurt, toch ontleent de buurt hieraan wel haar naam. In het noorddeel van de buurt bevindt zich de tramremise ‘Lekstraat’. Begraafplaats Zorgvlied en de tramremise zijn grote rijksmonumenten. De Maranathakerk op de kop van de Hunzestraat is onlangs aangewezen als gemeentelijk monument.

Gemeentelijk monument Trompenburgerstraat Rijnbuurt Amsterdam

Gemeentelijk monument Trompenburgerstraat

Ook zijn enkele straatwanden aan de Vrijheidslaan en Trompenburgerstraat nu monument. Begin 2013 telt de Rijnbuurt 8.998 inwoners.

Wij helpen je graag bij het kopen van een huis of het verkopen van een huis in de Rijnbuurt te Amsterdam.

IJselbuurt Amsterdam

De IJselbuurt is gebouwd in de jaren ’20-40 als onderdeel van Plan Zuid. Het ligt in het oosten van het stadsdeel Zuid. Er staan vrij veel monumentale panden in de architectuur van de Amsterdamse School. De buurt wordt begrensd door het Amstelkanaal, Maasstraat, Churchilllaan, Vrijheidslaan en de Amstel.

Amsterdamse school Amstelkade IJselbuurt Amsterdam

Amsterdamse school Amstelkade

 

 

De IJselbuurt valt te kenmerken als een tussengebied. In het zuiden liggen vooral rustige woonbuurten zoals de Scheldebuurt en de Rijnbuurt. Ten noorden liggen multifunctionele gebieden zoals de oude Pijp en de nieuwe Pijp en wat verder het stadsdeel Centrum. De buurt heeft de potentie om mee te gaan met de ontwikkelingen die al in De Pijp plaatsvinden.

Monumenten aan straatzijde IJselbuurt Amsterdam

Monumenten aan straatzijde.

 

 

 

 

 

Diverse fraai vormgegeven woonblokken zijn onlangs gemeentelijk monument geworden. Als belangrijke winkelconcentratie is er het herkenningspunt Rijnstraat/ Victorieplein. Het winkelgebied Rijnstraat/ Victorieplein loopt dwars door de buurt. Een ander belangrijk herkenningspunt in deze buurt is de Berlagebrug met botenhuis en het clubhuis van roeivereniging Nereus.

 

Wij helpen je graag bij het kopen van een huis of het verkopen van een huis in de IJselbuurt te Amsterdam.

Volg het bord Ijsselbuurt Amsterdam van TipAmsterdam Makelaar op Pinterest.

Buitenveldert-Oost Amsterdam

Buitenveldert is in 1935 als onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan (A.U.P.) net als de Westelijke Tuinsteden bedacht aan de zuidkant van Amsterdam. Het gebied is aan de noordzijde begrensd door de A10 en aan de zuidzijde ligt de grens aan de Kalfjeslaan en daar begint Amstelveen.

 

 

 

Buitenveldert met hoog en laagbouw

Buitenveldert met hoog en laagbouw

In 1987 werd Buitenveldert een apart stadsdeel en in 1998 werd de wijk samen met de Rivierenbuurt onderdeel van het stadsdeel Zuideramstel. Nu valt het onder het Stadsdeel Zuid.

Halverwege de jaren zeventig was de wijk volgebouwd met een mix van laag, middel en hoogbouw. Aan de oostkant ligt het Amstelpark aan de Amstel.

Het Gijsbrecht van Aemstelpark ligt door Buitenveldert in een lange strook van het west naar oost. Het vormt een ecologische verbinding tussen Amsterdamse Bos en Amstelpark.

Amsteltrein in Amstelpark

Amsteltrein in Amstelpark

Aan de westkant van Buitenveldert ligt het Amsterdamse Bos met de Bosbaan. Een smalle strook van het Amsterdamse Bos, naast De Nieuwe Meer behoort bij Buitenveldert.

In de wijk bevindt zich de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en het bij de universiteit behorende ziekenhuis (VUmc). Het VUmc heeft op het dak een traumahelikopter. Aan de Amstelveenseweg is een Ronald McDonald-huis. Er zijn vijf middelbare scholen, de Atlant, de Apollo, JSG Maimonides, Cheider en de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert, en er zijn verschillende basisscholen, waaronder de Buitenveldertse Montessorischool, de oecumenische De Ark, De Merkelbachschool en de 12e Montessorischool de Stern. Ook is er een school voor moeilijk lerende kinderen: Alphons Laudy.

Hotel Novotel Amsterdam City

Hotel Novotel Amsterdam City

In de wijk Buitenveldert woont een aanzienlijke Joodse gemeenschap, met eigen synagoges, scholen, winkels, eetgelegenheden en andere voorzieningen, waaronder een zorgcentrum en het als eerste in Europa geopende Joodse hospice. Daarnaast kent de wijk een groot aantal Japanse bewoners die eveneens eigen winkels en eetgelegenheden hebben.

Het belangrijkste winkelcentrum van Buitenveldert is het Winkelcentrum Gelderlandplein.

Wij helpen je graag bij het  kopen van een huis  of het  verkopen van een huis  in de Buitenveldert-Oost buurt te Amsterdam.

Volg het bord Buitenveldert Oost van TipAmsterdam Makelaar op Pinterest.

Buitenveldert-West Amsterdam

Buitenveldert is in 1935 als onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan (A.U.P.) net als de Westelijke Tuinsteden bedacht aan de zuidkant van Amsterdam. Het gebied is aan de noordzijde begrensd door de A10 en aan de zuidzijde ligt de grens aan de Kalfjeslaan en daar begint Amstelveen.

Buitenveldert-West met hoog en laagbouw Buitenveldert-West Amsterdam

Buitenveldert-West met hoog en laagbouw

In 1987 werd Buitenveldert een apart stadsdeel en in 1998 werd de wijk samen met de Rivierenbuurt onderdeel van het stadsdeel Zuideramstel. Nu valt het onder het Stadsdeel Zuid.

Halverwege de jaren zeventig was de wijk volgebouwd met een mix van laag, middel en hoogbouw. Aan de oostkant ligt het Amstelpark aan de Amstel.

Amstelpark Buitenveldert-West Amsterdam

Amstelpark

Het Gijsbrecht van Aemstelpark ligt door Buitenveldert in een lange strook van het west naar oost. Het vormt een ecologische verbinding tussen Amsterdamse Bos en Amstelpark.

Aan de westkant van Buitenveldert ligt het Amsterdamse Bos met de Bosbaan. Een smalle strook van het Amsterdamse Bos, naast De Nieuwe Meer behoort bij Buitenveldert.

In de wijk bevindt zich de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en het bij de universiteit behorende ziekenhuis (VUmc). Het VUmc heeft op het dak een traumahelikopter. Aan de Amstelveenseweg is een Ronald McDonald-huis. Er zijn vijf middelbare scholen, de Atlant, de Apollo, JSG Maimonides, Cheider en de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert, en er zijn verschillende basisscholen, waaronder de Buitenveldertse Montessorischool, de oecumenische De Ark, De Merkelbachschool en de 12e Montessorischool de Stern. Ook is er een school voor moeilijk lerende kinderen: Alphons Laudy.

In de wijk Buitenveldert woont een aanzienlijke Joodse gemeenschap, met eigen synagoges, scholen, winkels, eetgelegenheden en andere voorzieningen, waaronder een zorgcentrum en het als eerste in Europa geopende Joodse hospice. Daarnaast kent de wijk een groot aantal Japanse bewoners die eveneens eigen winkels en eetgelegenheden hebben.

Het belangrijkste winkelcentrum van Buitenveldert is het Winkelcentrum Gelderlandplein.

Groot Gelderlandplein winkelcentrum Buitenveldert-West Amsterdam

Groot Gelderlandplein winkelcentrum

Aan de Amstel bij de Kalfjeslaan staat de Riekermolen, met nabij een standbeeld van Rembrandt.

Rieker molen Buitenveldert-West Amsterdam

Rieker molen

Wij helpen je graag bij het  kopen van een huis  of het  verkopen van een huis  in de Buitenveldert-West buurt te Amsterdam.

Volg het bord Buitenveldert West van TipAmsterdam Makelaar op Pinterest.

Buurt tips

Gijsbrecht van Aemstelpark Amsterdam

Dit is een stadspark in Buitenveldert en ligt van Oost naar West (Amstelveenseweg en de Europaboulevard).   Het park werd…

LEES MEER
ALLE BUURT TIPS

Bel of mail ons!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op! 020 820 8778

Stel een vraag over deze buurt:

Binnen één werkdag is je vraag beantwoord!

Gelieve dit veld leeg te laten.

Bekijk alle foto's van dit huis:

Bekijk alle video's van dit huis:

Bekijk alle plattegronden van dit huis: