Herengracht 256-E, Amsterdam € 0

Herengracht 256 -E (3e etage )

Het appartement (circa 130m2) is gelegen aan de prachtige Herengracht tussen de gezellige 9-straatjes en tegenover het hippe hotel the Hoxton Het ruime appartement bevindt zich op de 3e en 4e verdieping. Met de lift, komt u vanuit de marmeren entree, direct in het appartement. Hier is het volgende aanwezig, ruime woonkamer, 2 x slaapkamer met klerenkast, badkamer met inloopdouche en ligbad alsmede een wasmachine/droger. Tevens is er een groot dakterras met een sauna aanwezig.

Het appartement is gemeubileerd en per direct beschikbaar (exclusief water, gas en elektriciteit).

Omgeving:
Het appartement is gelegen op een superlocatie op een gewild stuk van de chique Herengracht tussen de Hartenstraat en de Wolvenstraat. Zeer rustig maar toch in de nabijheid van tal van leuke winkeltjes in de 9 Straatjes, cafés en restaurants. Gunstig ten opzichte van het Spui, CS, de Elansdsgracht en de Jordaan.

Bereikbaarheid:
Het appartement is gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer, Amsterdam Centraal station is om de hoek net zoals de tramlijnen 13,14,17.

Oplevering:
Per direct beschikbaar.

Geschiedenis:
De Herengracht kwam vanaf 1612 tot stand op initiatief van burgemeester Frans Hendricksz. Oetgens, stadstimmerman Hendrick Jacobsz Staets en stadslandmeter Lucas Jansz Sinck.

Aanvankelijk was het een (in 1585 gegraven) vestinggracht voor de bedrijven en lijnbanen die achter het Singel waren gevestigd. De gracht liep binnen de stadswal parallel aan de gracht buiten de stadsmuur. De Herengracht vertoont daarom ter hoogte van de Driekoningenstraat nog steeds een knik; de buitengracht was op die hoogte om een bolwerk heen gelegd. Van sloot tot de huidige gracht verbreed, kreeg de gracht in 1612 de naam Herengracht, naar de Heren Regeerders van de stad Amsterdam.

Het deel tussen Leidsegracht en de Binnen Amstel behoort tot de uitleg van na 1658. In dit gedeelte ligt de Gouden Bocht, het meest prestigieuze deel van de Herengracht. Hier werden veel huizen bewoond door regenten, burgemeesters en handelslui, die hun kapitaal verdienden in de handel met Zuid-Amerika of Nederlands-Indië.

Veel panden zijn gebouwd door de Amsterdamse bouwmeesters Philips Vingboons (1607-1678) of Adriaan Dortsman (1635-1682).

Bij de laatste uitbreiding werd het gedeelte ten oosten van de Amstel tot aan het water van het IJ aangelegd. Dit laatste deel, gelegen in het destijds welvarende deel van de Amsterdamse Jodenbuurt, kreeg de naam Nieuwe Herengracht (bron: wikipedia)

Graag maken wij een vrijblijvende afspraak voor een bezichtiging!

Deze aanbiedingstekst is met de grootste zorg samengesteld op basis van door de verkoper (en/of derden) verstrekte informatie. Aan deze informatie kunnen noch jegens de makelaar, noch jegens de verkoper rechten worden ontleend.

Kenmerken:

Soort object Appartement
Oppervlakte 130 m2
Inhoud 280 m3
Aantal kamers 3
Verhuurd

Bel of mail ons!

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op! 020 820 8778

Download de brochure

DOWNLOAD DE BROCHURE

Stel een vraag over dit huis:

Binnen één werkdag is je vraag beantwoord!

Gelieve dit veld leeg te laten.

Overdracht

Huurprijs € 2.250 per maand
Aanvaarding toelichting Direct

Bouwvorm

Soort object Appartement
Soort appartement Bovenwoning

Indeling

Oppervlakte 130 m2
Inhoud 280 m3
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 2
Aantal verdiepingen 1

Energie

Buitenruimte

Tuin Geen Tuin

Bergruimte

Dak

Overig

Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Goed
Onderhoud buiten Goed
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte
Recreatiewoning Nee

Bekijk alle foto's van dit huis:

Bekijk alle video's van dit huis:

Bekijk alle plattegronden van dit huis: