Oude Pijp Amsterdam

Oude Pijp De Oude Pijp wordt ook wel de Noord Pijp genoemd. Samen met de Nieuwe Pijp vormt de Oude Pijp de levendige buurt ‘De Pijp’.

De bekendste straat in de Pijp is de Albert Cuypstraat met de Albert Cuypmarkt. Om lekker te kunnen genieten van de zon is er ook het Sarphatipark.

“ Heb je behoefte aan licht en lucht, dan loopt je straat uit naar de Amstel. En vandaar uit loop of fiets (half uurtje) je zo naar Ouderkerk aan de Amstel. Of loop naar het nieuwe Oosterpark, waar weer een nieuwe wereld van groen gecreëerd is. ”
Bewoner buurt
“ Met kleine kinderen is het Sarphatipark een feest: zandbak, speeltoestellen en klimboom op 5 minuten loop-afstand. Grotere kinderen spelen 'om het hoekje' op het Hemonypleintje met alle kinderen uit de buurt. En zodra ze zelf kunnen oversteken lopen ze naar het grote speelveld met voetbal en basketbal op het Tabithaplein om de hoek, waar ouders tegelijkertijd een biertje kunnen drinken bij Café Bloemers. ”
Bewoner buurt
“ Lekker eten haal je bij Marqt, Landmarkt, het Vlaams Broodhuys of Albert Cuyp, allemaal letterlijk om de hoek. Uit eten, of het nou een lekker ontbijt, lunch, borrel of diner is, kan bij veel verschillende type tentjes die allemaal in de buurt zitten. Van de Koffie Salon voor de beste koffie, De Ysbreker, voor het beste terras of restaurant Pekelharing met heerlijk Italiaans eten, tot 'de bedenker van het "OER"-eten in Le Hollandais op de Amsteldijk. Voor elke smaak en portemonnee is er iets op loopafstand. ”
Bewoner buurt
“ De Tweede Jan Steenstraat ligt in De Pijp, een wijk die in de loop der jaren een hotspot is geworden voor lekker eten en geweldige veelsoortige winkels. Van hipster-plek 'Hutspot' tot beste speciaalzaken van de stad zoals kookwinkel 'Duikelman' en verse pasta-leverancier 'Il Pastifio'. ”
Bewoner buurt
“ Wat is die Amstel toch mooi, met in de zomer vele bootjes. Ook kun je langs de Amstel richting het zuiden heerlijk fiesten/hardlopen en zit je zo in de rust en de natuur. ”
Bewonerstip buurt
“ Zeer veel variatie aan gezellige en populaire restaurantjes, (eet)cafés en koffietentjes: de Spaghettibar, restaurant Firma Pekelhaaring, De Stadskantine, de Coffee Company, direct om de hoek in de Van Woustraat. ”
Bewonerstip buurt
VorigeVolgende

Albert Cuypmarkt

Albert Cuypmarkt

Het oude gedeelte van de Pijp staat ook wel bekend als het Quartier Latin van Amsterdam. (vernoemd naar het Quartier Latin in Parijs).

Quartier latin markt Parijs

Quartier latin markt Parijs

De Oude Pijp is aantrekkelijk om in te wonen, ligt gunstig ten opzichte van het centrum, heeft goede horecagelegenheden, winkels, ambachtsbedrijven, het Gerard Douplein en natuurlijk de Albert Cuypmarkt. Deze mix van voorzieningen maakt de Oude Pijp tot een levendige wijk die veel bezoekers aantrekt.

De woningen in de wijk zijn relatief klein en dicht op elkaar gebouwd. Deze bouw geeft de wijk een heel eigen identiteit. De uitdaging voor de komende jaren is de inpassing van de Noord/Zuidlijn in de openbare ruimte.

Ferdinant Bolstraat Noord zuidlijn

Ferdinant Bolstraat Noord zuidlijn

Een bekend gebouw is de voormalige Heineken-brouwerij (tegenwoordig Heineken Experience) aan de Stadhouderskade bij de Ferdinand Bolstraat.

Heineken brouwerij aan de Stadhouderskade. Ne de Heineken experience.

Heineken brouwerij aan de Stadhouderskade. Nu de Heineken experience.

Bekijk Video van de Pijp ook nog een filmpje van de Oude Pijp.

Wij helpen je graag bij het kopen van een huis of het verkopen van een huis in de Oude Pijp te Amsterdam.

Buurt tips

De Boerenwetering Amsterdam

De Boerenwetering Amsterdam is een gracht in Amsterdam-Zuid. Hij is oorspronkelijk oorspronkelijk aangelegd voor de afwatering van het veengebied bij…

LEES MEER

Gerard Douplein Amsterdam

Het Gerard Douplein is een plein in De Pijp in Amsterdam-Zuid vernoemd naar de schilder Gerard Dou. Het plein is…

LEES MEER

Rialto Amsterdam

Rialto is een unieke bioscoop waar ongeveer 100.000 bezoekers per jaar komen. Er worden artistieke films uit alle delen van…

LEES MEER

Kinderboerderij de Pijp

Op 1 juli 1983 opende de kinderboerderij haar deuren voor de mensen uit de buurt. De plek waar de kinderboerderij…

LEES MEER

Sarphatipark

Het Sarphatipark (filmpje) is een rechthoekig park van 4,5 hectare in het midden van de Amsterdamse woonwijk De Pijp in…

LEES MEER

Marie Heinekenplein

Het Marie Heinekenplein is een plein in Amsterdam, in de volksmond ook wel kortweg Heinekenplein genoemd. Het plein werd aangelegd…

LEES MEER
ALLE BUURT TIPS