Taxatie

Taxatie van je huis in Amsterdam

Een taxatie is een objectieve waardebepaling van je huis. Meestal wordt een deze uitgevoerd bij de aankoop van een huis. Op basis van het taxatierapport beoordeelt de geldverstrekker of de hypothecaire lening verantwoord verstrekt kan worden.

Een taxatierapport kun je ook gebruiken voor:

  • Het wijzigen van je bestaande hypotheek
  • Belastingzaken, zoals successierechten bij een nalatenschap of een verweer WOZ-aanslag
  • Financiële afwikkeling scheiding

NWWI Taxatie

Taxatie NWWI

TipAmsterdam Makelaar taxeert binnen de Ring A10 van Amsterdam met professionele en erkende Register Makelaar Taxateurs (RMT). Bovendien is TipAmsterdam Makelaar aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) en de stichting VastgoedCert. De taxatierapporten van TipAmsterdam Makelaar worden dus bij elke geldverstrekker geaccepteerd.

Het NWWI ziet erop toe dat alle taxaties uniform en volgens duidelijk richtlijnen zijn opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden.

Kosten

TipAmsterdam Makelaar hanteert altijd een scherp tarief. De kosten zijn fiscaal aftrekbaar.

  • Een standaard NVM taxatierapport kost bij TipAmsterdam Makelaar € 450,- en kun je direct aanvragen.
  • Een NWWI taxatierapport kost bij TipAmsterdam Makelaar € 450,- inclusief NWWI kosten en kun je direct aanvragen.

Waardebepaling

Wil je bij aankoop of verkoop van een huis de woningwaarde weten? Dan heb je geen uitgewerkt rapport nodig. TipAmsterdam Makelaar kan een gratis waardebepaling uitvoeren.

>> Lees meer over de gratis waardebepaling