Stappenplan

Stappenplan voor het kopen van een huis

stappenplan huis kopenStap 1

Wat is je budget?

Natuurlijk ben je geïnteresseerd in de vraag wat je maximale hypotheek is. Maar minstens zo belangrijk is inzicht in de hoogte van je maandlasten. Zodat je weet wat je kunt kopen. De Nationale Hypotheek Garantie bijvoorbeeld kan flink in kosten schelen. TipAmsterdam Makelaar heeft een onafhankelijke adviseur die dit allemaal voor je kan uitzoeken en met je bespreekt met behulp van een stappenplan.

Stap 2

Met welke makelaar wil je samenwerken?

Het is belangrijk om een goed gevoel te hebben bij je makelaar. De samenwerking bij het kopen van een huis is erg belangrijk voor een goed resultaat. TipAmsterdam Makelaar komt graag vrijblijvend langs om kennis te maken en een presentatie te geven over onze werkwijze.

Stap 3

Op zoek naar het ideale huis én buurt

De eerste stappen zijn gezet: je kunt beginnen aan het leukste deel. Een huis zoeken in de buurt die het beste bij je past. Je vindt koophuizen via verkopende makelaars, in de krant of op internet. Op internet kun je ook veel informatie vinden. Toch is het verstandig een aankoopmakelaar in te schakelen: we begeleiden je tijdens het hele aankooptraject, bijvoorbeeld bij de onderhandelingen. En we helpen je ook met het vinden van de buurt waar je je thuis voelt!

Stap 4

Flexibele bezichtigingen

TipAmsterdam Makelaar verzorgt de bezichtigingen en is flexibel in de tijdstippen en dagen waarop we samen potentiële huizen gaan bekijken.

Stap 5

Aankoop van de woning

Wanneer je je droomhuis gevonden hebt in je favoriete buurt, gaan we naar de notaris voor het tekenen van de koopakte. Hierin staan alle afspraken die we zijn overeengekomen met de verkoper. Vaak staat in de koopakte ook de ontbindende voorwaarde voor het niet verkrijgen van de hypothecaire financiering.

>> Lees meer over een huis kopen

Meer weten over het stappenplan?

Op deze pagina vind je een sterk ingekorte versie van ons stappenplan. Heb je nog vragen of wil je graag nog meer weten? Dwaal eens rustig rond langs de Amsterdamse grachtenpanden in onze presentatie.

Liever persoonlijk je vraag stellen? Neem gerust contact met ons op.