Stappenplan

Stappenplan huis verkopen

Je wilt graag je huis verkopen in Amsterdam. Maar hoe pak je dit aan en waar moet je op letten? TipAmsterdam Makelaar maakte voor jou een stappenplan.

Stap 1

Met welke makelaar wil je samenwerken?Samenwerken

Het is belangrijk om een goed gevoel te hebben bij je makelaar. De samenwerking bij het verkopen van een huis is erg belangrijk voor een goed resultaat. TipAmsterdam Makelaar komt graag vrijblijvend langs om kennis te maken en een presentatie te geven over onze werkwijze.

Stap 2

Een goede verkoopstrategie bepalen

In overleg zal TipAmsterdam Makelaar een realistische vraagprijs vaststellen en de minimale verkoopopbrengst. Deze waarden zullen vastgelegd worden in een duidelijke opdracht tot dienstverlening.

Stap 3

De presentatie moet optimaal zijn!

TipAmsterdam Makelaar zorgt voor een persoonlijke, professionele presentatie van je huis. We plaatsen filmpjes van je huis in combinatie met jullie eigen buurttips en hotspots. Een professioneel bureau neemt de hele presentatie van je woning uit handen, je huis wordt ingemeten (meetrapport Nen 2580) en er worden plattegronden gemaakt. Als alles klaar is, komt je huis op Funda en op onze website. Daarnaast zorgt TipAmsterdam Makelaar voor interactie rond je koopwoning op de sociale media en ons buurtblog. Resultaat: een snellere verkoop van je woning.

Stap 4

Bezichtiging

TipAmsterdam Makelaar verzorgt de bezichtigingen en is flexibel in de tijdstippen en dagen waarop potentiële kopers willen komen kijken. In overleg met jou  worden deze afspraken gepland. Je ontvangt een mail of je logt in op mijnnvm.nl om de gemaakte afspraken in te zien. Na de bezichtiging kun je ook het verslag hiervan lezen in Mijnnvm.nl.

Stap 5

Verkoop van de woning

Wanneer je er een passende koop is gesloten, gaan we naar de notaris voor het tekenen van de koopakte. Hierin staan alle afspraken opgenomen die we zijn overeengekomen met de koper. Vaak staat in de koopakte ook de ontbindende voorwaarde voor het niet verkrijgen van de hypothecaire financiering.

>> Lees meer over een huis verkopen

Meer weten over het stappenplan?

Op deze pagina vind je een sterk ingekorte versie van ons stappenplan. Heb je nog vragen of wil je graag nog meer weten? Dwaal eens rustig rond langs de Amsterdamse grachtenpanden in onze Prezi-presentatie.

Liever persoonlijk je vraag stellen? Neem gerust contact met ons op.